Kesän 2024 ohjelma! 🦄

Kaikki leirit toteutetaan päiväleireinä. Ilmoittautumisen yhteydessä saat ohjeet varausmaksun maksamisesta, loppuosa maksetaan noin viikkoa ennen leiriä/kurssia. Sairastapauksessa loppuosa palautetaan ja varausmaksun osuus, mikäli vapautunut paikka saadaan täytettyä. Jos leiri/kurssi peruuntuu tallin puolelta, kaikki maksut palautetaan.  

Lapsille ja nuorille:


Hoitoleiri 2pvää, 5-6.6.24. (täynnä)

Harjoitellaan hevosten hoitoa monipuolisesti, kokeillaan ratsastusta talutuksessa ja kärryajoa ponin kanssa, pidetään hevosten kauneuskisat sekä syödään molempina päivinä maittava lounas ja välipala. Ei tarvitse aiempaa kokemusta. Leiripäivät klo 10-15. Hinta 100e/hlö. Josta varausmaksun osuus 30e.


Ratsastusleiri 3pvää, 11-13.6.24. (täynnä)

Leirillä harjoitellaan hevosten hoitoa ja käsittelyä monipuolisesti, ratsastetaan 2h päivässä kentällä tai maastossa, syödään maittava lounas ja välipala kaikkina päivinä, sekä pidetään leirikisat. Sopii ratsastajille jotka hallitsevat hevosen jo käynnissä itsenäisesti. Leiripäivät 9-15. Hinta 225e/hlö. Josta varausmaksun osuus 75e.


Maastoleiri 3pvää, 2-4.7.24. (1 paikka)

Leirillä Harjoitellaan hevosten hoitoa ja käsittelyä monipuolisesti, ratsastetaan vähintään 2 h päivässä, pääosin maastossa kaikissa askellajeissa edeten, syödään maittava lounas sekä välipala kaikkina päivinä, viimeisenä päivänä luonnossa, kotaretken aikana. Sopii ratsastajille jotka hallitsevat hevosen jo varmaotteisesti ravissa tai töltissä. Leiripäivät 9-15. Hinta 255e/hlö. Josta varausmaksun osuus 85e.


Lasten ja nuorten maastopäivä, 10.7.24. (2 paikkaa)

Päivän aluksi tutustutaan Islanninhevosten erikoisaskellajiin, tölttiin, kenttätunnilla. Syödään maittava lounas ja lähdetään 1,5h:n maastoon, jossa edetään kaikissa askellajeissa. Hevosten hoidon jälkeen syödään vielä välipala. Sopii ratsastajille jotka hallitsevat hevosen jo ravissa tai töltissä. Päivä klo 9-15, hinta 85e/hlö.

 

NUORISON TALLITIIMI; Maanantaisin 10.6, 24.6, 8.7, 22.7 ja 5.8. klo 18-20.

Kiinnostaako päästä tekemään tallitöitä ja oppia lisää hevosten kausittaisista hoitotehtävistä? Tallitiimi kokoontuu kesän ajan parillisten viikkojen maanantaisin ja hoitaa tallitöitä, kuten esim. pihattojen ja tarhojen siivousta, hevosten ruokkimista ja juottamista, varusteiden huoltoa, aitojen korjaamista, hevosten pesuja ja rasvauksia, mitä milloinkin on tarvetta tehdä. Etukäteen ei tarvitse näitä osata, vaan työt tehdään yhdessä opastaen. Tallitiimi on maksuton, ilmoittautua voit mukaan tiimin tapaamiseen saman päivän klo 12:00 mennessä.  

Lisäksi:


Tuuli Paanasen istunta- ja askellajikurssi 24.8.24. (2 paikkaa)

Tuuli on ammatikseen hevosten ja ratsastuksen parissa toimiva FEIF-ratsastuksenohjaaja. Hän on käynyt Coaching with Connection - istuntaopettajakoulutuksen (CwC). Tuulin tunneilla on turvallinen, vuorovaikutteinen ja hevosta kunnioittava ilmapiiri. Kurssille voit osallistua tallin hevosella, tai omalla hevosella (pari tarha/laidunpaikkaa järjestyy vierailijalle). Kurssi sopii hyvin myös muille kuin Islanninhevosille. Kurssi sisältää kaksi 45min ratsastustuntia, jotka ratsastetaan parituntina, lounaan ja kahvit, sekä mahdollisesti teoria osuuden. Hinta 100e/hlö. Josta varausmaksun osuus 30e. 


Nora Ylöstalon Working Equitation kurssi 6.7.2024.

Working Equitation (WE) on ratsastuksen kilpailulaji, jonka tehtävät on kehitetty työratsastuksen todellisuutta vastaaviksi. Tehtävärata sisältää erilaisia portteja, tiukkoja kulmia, puomeja, peruutuksia ja nopeita siirtymisiä laukan ja käynnin välillä. Samanlaisia haasteita voisi kohdata hevosen kanssa maa- ja karjatilojen töissä. Laji soveltuu kaikentasoisille ratsukoille ja kaikenrotuisille hevosille. WE tarjoaa monipuolista vaihtelua ja haastetta ratsastukseen, kehittää tehokkaasti ratsastajan ja hevosen välistä kommunikointia ja soveltuu hyvin lisäksi aktiivista treeniohjelmaa.

Kurssille voit osallistua tallin hevosella, tai omalla hevosella (pari tarha/laidunpaikkaa järjestyy vierailijalle). Kurssi sopii kaiken rotuisille hevosille ja poneille. Kurssi sisältää kaksi 45min ratsastustuntia, jotka ratsastetaan parituntina, lounaan ja kahvit, sekä teoria osuuden. Hinta 100e/hlö. Josta varausmaksun osuus 30e.  


YÖTTÖMÄN YÖN MAASTOT:

La 15.6 laukkamaasto 1,5h, klo 22. 44e/hlö, (täynnä).

su 16.6 Tölttimaasto 1,5h, klo 22. 44e/hlö, (täynnä)

Ke 19.6 Laukkamaasto 1,5h, klo 22. 44e/hlö, (täynnä)

To 20.6 Vauhtimaasto 2h, klo 22. 55e/hlö, (täynnä)


RATSASTUSJOUSIAMMUNTA PÄIVÄ, SU 30.6.24

Tervetuloa tutustumaan ratsastusjousiammuntaan, tai ehkä haluat verestää vanhoja taitoja? Kurssille ovat tervetulleita kaikki lajista kiinnostuneet. Ratsain tehtävät harjoitteet sopeutetaan ratsastajan taitotasoon ja tarvittaessa saa taluttajan avuksi. 

Käydään ensin läpi vaistojousen turvallinen käyttö, jonka jälkeen päästää tekemään erilaisia hauskoja ammuntaharjoituksia. Maittavan lounaan jälkeen otetaan hevoset mukaan harjoituksiin, tehdään erilaisia tasapaino- ja ammuntaharjoituksia, käynnissä tai laukassa, voidaan myös ampua kärryiltä käsin.
Kaikki kurssilla tarvittavat välineet löytyvät meiltä, tarvitset vain sään mukaiset, joustavat vaatteet joilla voit ratsastaa. Otathan mukaan oman kypärän, jos sellainen löytyy! Ratsastusjousiammunnalla on tuhatvuotiset perinteet ja yhdistyy kaksi taitolajia: ratsastus ja vaistojousella ammunta. Päivät klo 10-16, Kurssipäivän hinta on 90€/hlö joka sisältää opetuksen, välineiden vuokran, lounaan ja kahvit.


SENNUJEN TALLITIIMI; Maanantaisin 3.6, 17.6, 1.7, 15.7 ja 29.7. klo 18-20.

Kiinnostaako päästä tekemään tallitöitä ja oppia lisää hevosten kausittaisista hoitotehtävistä? Tallitiimi kokoontuu kesän ajan parittomien viikkojen maanantaisin ja hoitaa tallitöitä, kuten esim. pihattojen ja tarhojen siivousta, hevosten ruokkimista ja juottamista, varusteiden huoltoa, aitojen korjaamista, hevosten pesuja ja rasvauksia, mitä milloinkin on tarvetta tehdä. Etukäteen ei tarvitse näitä osata, vaan työt tehdään yhdessä opastaen. Tallitiimi on maksuton, ilmoittautua voit mukaan tiimin tapaamiseen saman päivän klo 12:00 mennessä.  

Kiinnostaako monipuolinen tekeminen hevosten kanssa ja vanhat perinnetyöt? Kutkuttaisiko osallistua suomenmestaruus kilpailuihin?

Meitä kiinnostaa ja haluaisimme lähteä syksyllä 2024 Eurajoella järjestettäviin hevoskynnön suomenmestaruus kilpailuihin Mikin ja Riimulaisen kanssa! Tätä varten etsimme lisää ennakkoluulottomia hevosihmisiä, jotka haluaisivat osallistua yhdessä meidän kanssa.

Tarkoituksena kokoontua noin kahden viikon välein toukokuun alusta, kyntökisoihin saakka ja harjoitella yhdessä tarvittavia taitoja. (mm. valjastus, ohjastus ja kyntö.) Mitään asiasta ei siis tarvitse ennakkoon tietää, vaan opetellaan yhdessä. Varsinaiseen kyntöosuuteen saamme mentoriksemme Moninkertaisen kyntö- ja työhevosmestarin, Mikko Uusimäen. Harjoitukset ovat osallistujille maksuttomia, mutta toivomme sitoutumista, jotta saadaan tämä onnistumaan.

Ja vaikka kyseessä onkin SM-tapahtuma, kyseessä ei missään nimessä ole mikään vakavamielinen asia. Kyntökisoissa on on ainoastaan mukavia ja kannustavia ihmisiä, paikan päälläkin vielä neuvotaan kilpakumppaneita. Eli tärkeintä on vain osallistua, pitää hauskaa ja nauttia mahtavista hevosista ja tunnelmasta. 

Kuva: Suvi Miettinen
Kuva: Suvi Miettinen

Tiedustelut ja varaukset: 0400525116/Sanna (viesteillä tavoitat varmimmin)