Palvelumme:


Maastoratsastus

Maastoratsastusta varmajalkaisilla islanninhevosilla! 
Maastoratsastus toteutetaan tasoryhmissä, jotta jokainen voisi saada parhaan mahdollisen kokemuksen turvallisesti. 

Tutustuminen hevosiin ja ratsastukseen:  

Sopii kaikille hevosista ja ratsastuksesta kiinnostuneille, eikä mitään aiempaa kokemusta vaadita. Sisältää hevosen ohjatun varustelun ja hoidon, sekä puolen tunnin talutusratsastuksen, joko maastossa tai kentällä.

Lasten maasto:

Lasten maasto sopii lapsille ja nuorille, joilla ei vielä kovin paljon kokemusta ratsastuksesta. Lasten maastolle mahdollista saada avustaja mukaan. 

Käyntimaasto:

Sopii ratsastajille joilla jo hieman kokemusta ratsastuksesta ja perusapujen käytöstä. Retkellä edetään käynnissä kyläteitä ja metsäpolkuja pitkin. Kaikkien ratsastajien halutessa voidaan kokeilla pieni maistiainen tölttiä.

Tölttimaasto:

Sopii ratsastajille jotka jo hallitsevat hevosen käynnissä sekä töltissä/ravissa. Retkellä edetään myös pitkiä ja reippaita tölttipätkiä, nauttien tästä Islantilaisten tarjoamasta erikoisuudesta täysin palkein. Retkellä voidaan myös testata hieman rauhallista laukkaa, kaikkien osallistujien näin halutessa.

Laukkamaasto:

Sopii ratsastajille jotka hallitsevat hevosen kaikissa askellajeissa jo varmoin ottein. Retkellä nautitaan käynnin ja töltin lisäksi myös reippaista laukkapätkistä. 

Vauhtimaastot:

Sopii kokeneille ratsastajille, joilla jo paljon kokemusta myös maastossa ratsastamisesta. Retkellä edetään kaikissa askellajeissa, myös vauhdikkaaseen tahtiin. Retki voi myös sisältää vaativampia reittejä.

 

Puolen päivän Kotaretket:
Ratsastusta noin 3-4 h päivän vauhdista riippuen. Kotaretki voidaan toteuttaa töltti- tai laukkamaastona, osallistujista riippuen. Puolessa välissä pidetään tauko ja syödään maittava lounas nuotion äärellä. 

Ratsastustunnit

Tarjoamme ratsastustunteja aloitteleville ratsastajille, sekä aloitteleville askellajiratsastajille. Käytössä aidattu 20x40 ratsastuskenttä. Tunnit aina pienryhmässä, tule yksin tai kaverin kanssa! 

Kuva: Päivikki Puutio-Ojala
Kuva: Päivikki Puutio-Ojala

Ratsastusjousiammunta

Haluatko kokeilla vaistojousta tai ratsastusjousiammuntaa kertaluonteisesti? Vai haluatko säännöllisiä ratsastusjousiammuntatunteja ja vinkkejä nopeaan oppimiseen sekä tehokkaaseen harjoitteluun? Tai ehkäpä apua välineiden hankintaan? ( Jousen ja sopivan paunamäärän valinta, vetopituuden mittaaminen, nuolen pituus ja sen sopiva jäykkyys yms). RatsUkko on tilattavissa rja-kurssin pitoon ympäri maata. Tarjolla on erilaisia valmiita, sisällöltään pedagogisesti luontevaksi jatkumoksi suunniteltuja kurssipaketteja, jotka ovat kestoltaan 5-7h. Sisältö voidaan myös toteuttaa tilaajan toiveiden mukaisesti. "Sitä toimitetaan, mitä tilataan". RatsUkon voi myös tilata pitämään napakan luennon käytännön harjoitteineen harjoittelun organisoimisesta, harjoittelumotivaation ylläpidosta ja mentaalivalmentautumisesta oman treenin tehokkuuden nostamiseen ja paineisiin kilpailutilanteisiin valmistautumiseen. Luennolla lause "Jokainen luo päänsisäiset mörkönsä itse." saa selityksen, kuten myös se, miten möröistä pääsee eroon.RatsUkolta saat myös vinkkejä hevosen lajiin siedättämiseen, harjoittelun organisoimiseen ja monipuolisiin harjoittelumetodeihin henkistä kisavalmentautumista unohtamatta. RatsUkko tuunaa nuolet sinulle sopivaksi, esim nuolirungon katkaisu, sulitus ja sekä jousen keskipunoksen uusiminen. 

Ratsastusjousiammunta ja vaistojousiammunta tunteihin sisältyy tarvittavien välineiden lainaus tallilta, et siis tarvitse muuta mukaan kuin seikkailumieltä! 

 Hevostaitotunnit

Kiinnostaako hevosten kanssa puuhailu, mutta ei niinkään ratsastus? Haluaisitko parantaa varustelutaitoja? Onko jotain mitä olisit aina halunnut hevosten hoidosta kysyä tai kokeilla, mutta ei ole ollut sopivaa tilaisuutta?  
Meiltä saatavilla myös Hevostaitotunnit, joissa voidaan harjoitella hevosten perushoitoon ja huolenpitoon liittyviä asioita, tai esim kokeilla maastakäsittelyn-, ohjasajon-, juoksutuksen- tai työajon perusteita, oman kiinnostuksen mukaan. 


 

Rekiajo

Talvella, lumitilanteen salliessa, on mahdollista päästä opettelemaan luokkivaljastusta ja rekiajon saloja Mikin ja Riimurin kanssa.