Tallin väki

Sanna ja Sami Ihajoki

Kuva: Piia Sillanpää
Kuva: Piia Sillanpää

Meitä yhdistää halu tehdä monipuolisia asioita yhdessä hevosen kanssa, suuri eläinrakkaus ja perinnerakentamisen ihailu. Näistä aineksista on syntynyt Elämystalli Menninkäinen! 


Sanna

Olen syntynyt ja kasvanut Helsingissä, siellä jo pienenä tyttönä tuli kuljettua tallilla kaikki vapaa-aika. Muutettuani Keski-Pohjanmaalle löysin Islanninhevoset ja sitten ei enää ollut paluuta! 

Valmistuin Kaustiselta hevostenhoitajaksi 2019 ja jatkoin siitä Ruukin maaseutuopistoon, josta valmistuin 2021 islanninhevosharrasteohjaajaksi. 2022 valmistuin suomen islanninhevosyhdistyksen kautta feif1-ohjaajaksi. Nyt opiskelut jatkuvat valjastöiden ja askellajiratsastuksen erikoistumisopintojen parissa.

Päätyökseni olen viimeiset 16 vuotta ollut hoitajana vanhusten parissa. 


Sami

Olen kotoisin Itä-Savosta Vieremältä ja päätynyt monen mutkan kautta töiden perässä Kokkolaan 2005. Olen musiikkipedagogi Yamk ja muusikko, soittimeni on trumpetti. Työskentelen trumpetinsoiton lehtorina Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa

Maatilan poikana erilaiset eläimet ja niiden kanssa touhuilu on tuttua, hevoset veivät mennessään mentyäni ensimäiselle ratsastustunnille 2013. Siinä meni moottoripyöräkin myyntiin, sillä laukkaaminen oli niin kivaa!

Olen Suomen Ratsastusjousiampujain Liiton kouluttaja, ja kouluttanut myös lajiin uusia kouluttajia. Hyödynnän monipuolista pedagogista osaamistani ja yli 30v opetuskokemusta ratsastusjousiammuntaa opettaessani. 
Valmistuin 2022 hevostenhoitajaksi kengitys suuntauksella ja nyt opiskelut jatkuvat hevospalveluohjaaja opinnoissa, sekä askellajiratsastuksen erikoistumisopinnoissa.

Hevoset

Merkur fra Nevala "Mörri"

Mörri on 2012 syntynyt, noin 140cm korkea islanninhevosruuna. Mörri on rohkea ja reipas maastohevonen ja kentällä työskennellessä yrittää aina parhaansa. Sopii monen tasoisille ratsastajille. Vuoden työntekijä 2023!

Mörri
Mörri
Riimur
Riimur

Hrimur fra Sahala "Riimur"

Riimur on 2009 syntynyt, noin 148cm korkea, suuri islanninhevosruuna. Riimur on kokenut maastohevonen, kulkee mistä vaan pyydetään, eikä pelkää mitään. Riimur on myös kunnostautunut ratsastusjousiammunta hevosena sekä opettelee parhaillaan työhevoseksi. Kenttätyöskentely ei Riimuria kovasti kiinnosta, mutta asiaa pikkuhiljaa harjoitellaan. Tarvitsee jo vähän kokemusta ja hyvän huumointajun omaavan ratsastajan.

Remu
Remu

Eku-Remu "Remu"

Remu on 2009 syntynyt, noin 160cm korkea suomenhevosruuna. Remu on alkuvuotensa harrastellut raviurheilun parissa ja vielä toisinaan tahtoo tulla kiire, jos ei ymmärrä mitä ihmiset haluavat. Remu on hyvä työajossa ja kentällä ratsastaessa osaa perusasiat. Remu on myös hevoskynnön yksilösarjan suomenmestari vuodelta 2020 ja 2021!

Fagri-Blakkur Fra Paunolanmäki ”Poika”

Poika
Poika

Poika on syntynyt 2006 ja on jo kokenut asiakashevonen, tarvittaessa rauhallinen ja aina järkevä. Lähes kaikkien lasten ja äitien suosikki. Vuoden työntekijä 2021!

Leia Från Horshaga

Leia
Leia
Leia on syntynyt 2010 ruotsissa. Leia on maastossa mukavan reipas ja rohkea, sopii monen tasoisille ratsastajille. Kentällä tarvitsee hieman kokeneemman ratsastajan. 

Krunka Fra Vatni "Mummo"

Mummo
Mummo

Mummo on syntynyt vuonna 1997 Islannissa. Mummo on oman arvonsa tunteva kuningatar, kokenut ja rauhallinen. Mummo saa jo nauttia kevennetyistä töistä ja varsinkin pahimpaan itikka aikaan, saa Mummo nauttia rauhassa pihaton tuomasta suojasta.

Sandi fra bakkesö

Sandi on isokokoinen, vankan asiakastyökokemuksen omaava ruuna. Syntynyt vuonna 2003 Tanskassa. Sandi on reipas menijä niin kentällä kuin maastossakin, usein nähdään Samin kanssa maastojen vetohommissa.
Sandi
Sandi

Dora fra Vatni

Suuri kokoinen tamma, joka syntynyt Islannissa 2012. Dora työskentelee toistaiseksi vain oman väen kanssa.
Dora
Dora

Mithrim Ax, "Mikki" 

Mikki on 2014 syntynyt shetlanninponi ruuna, joka on ehtinyt jo toimia raviponina ja ratsastuskoulun opetusponina. Kiltti, kokenut ja rauhallinen. Maastossa ja ajohommissa reipas. Mikki opettelee työponin hommia.
Mikki
Mikki

Sjöfn fra Norrmark, "Sohvi"

Sohvi on tallin uusin tulokas ja nuorin asukas. Sohvi on syntynyt 2022 ja keskittyy vielä monta vuotta kasvamiseen ja leikkimiseen laumakavereiden kanssa. 

Lampaat

Martta, Panda, Pullervo ja Pumpuli

Lammaslaumaamme kuuluu:

Martta, 2017 syntynyt ahvenanmaanlammasuuhi

Panda, 2018 syntynyt kainuunharmasuuhi

Pullervo, 2018 syntynyt suomenlammasuuhi ja 

Pumpuli, 2019 syntynyt suomenlammasuuhi (Pullervon tytär).

Kaikki lampaamme ovat erittäin kesyjä ja rakastavat rapsutuksia! Lampaiden tärkeä tehtävä on pitää ranta siistinä ja estää pusikoitumista. 

Koirat

Nella
Nella
Hilma
Hilma

Hilma ja Nella, Pitkäkarvaiset Mäyräkoirat

Hima ja Nella ovat molemmat muuttaneet vasta aikuisina tänne maalle. Mukavaa tuntuu olevan, peräkanaa juostaan pitkin mantuja. Vieraita kyllä tervehditään hännät heiluen ja suukkoja on takataskut pullollaan. 

Kissat

Killi Lee
Killi Lee

Hiili, Lotta ja Killi Lee

Tallilla voit tavata ahkerat tuholaistorjujat, jotka pitävät tallin, kanalan ja lampolan hiiri vapaana alueena. 

Kanat; 

Kotka, Sotka, Haukka, Harakka, Kaneli, Kardemumma, Kaakao, Kurkuma sekä kukko Huuhkaja.

Pienet kanaset ovat kuoriutuneet kesäkuun lopussa 2020. Kotka ja Sotka ovat suomalaisia maatiaiskanoja, alhon kantaa ja Haukka, Huuhkaja ja Harakka ovat sekarotuisia tupsujalkoja. Elokuussa 2021 kuoriutui lisäksi Haukalle 4 potraa tipua, joista kanalaumamme sai vahvistusta. 

Muistoissamme:

Paras kissumuori, Keksi 2009-2023. 💔
Paras kissumuori, Keksi 2009-2023. 💔
Superjussi, 2006-2023. 💔
Superjussi, 2006-2023. 💔
Maailman paras vaari, Kossi 1997-2022. 💔
Maailman paras vaari, Kossi 1997-2022. 💔
Lyyli 2011-2021, rakas leonberg-mummukka.
Lyyli 2011-2021, rakas leonberg-mummukka.